Șalău în Sos Picant



ȘALĂU ÎN SOS PICANT


Ingrediente

- 1 kg șalău
- 2 linguri de unt
- 1 țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 lingură de făină
- sare
- 1 pahar de vin alb
- piper
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriță de oțet



Mod de preparare

Se curăță zarzavatul ți se taie felii subțiri, apoi se
prăjește în unt.
Separat se prăjește ceapa tocată mărunt în restul
de unt, se lasă pînă devine sticloasă și se stinge cu
un pahar de vin alb.
În sosul obținut se adaugă boabe de piper, sare, o
foaie de dafin și zarzavatul călit în unt.
Se fierbe la foc mic un sfert de oră, după care se adaugă
peștele curățat, tăiat felii groase de 4 cm și sărat puțin.
Sosul se subțiază cu apă și o lingură de oțet.
După 20 de minute, peștele se scoate, se așază pe un
platou mare, se acoperă cu sos strecurat și se
servește cu cartofi fierți în apă cu sare și stropiți cu unt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.