Șalău în Aluat



ȘALĂU ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1 kg șalău
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă de lapte
- 4 linguri de făină
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 1 lămîie


Mod de preparare


Peștele se curăță de solzi și de oase, se taie felii
subțiri de 2 cm care se trec prin aluat de clătite.
Într-o formă adîncă, se sparge oul, se adaugă făina,
se subțiază amestecă cu o ceșcuță de lapte dulce,
se adaugă sare și puțin piper măcinat.
Peștele se sărează și se ține cîteva minute înainte
de a fi pregătit.
Feliile de pește se trec prin aluat și se prăjesc
în ulei încins.
Se scot pe o farfurie curată și se stropesc cu zeamă
de lămîie.
Se servește cald, cu garnitură de cartofi prăjiți sau fierți.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.