Șalău Gratinat



ȘALĂU GRATINAT


Ingrediente

- 1 kg șalău
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- lingură de unt
- sare
- 1 lingură de făină
- 1 cană de lapte
- 1 ceapă



Mod de preparare


Ceapa, cartofii și morcovii se curăță, se spală și se
taie rondele, apoi se acoperă cu apă caldă și se
fierb într-un vas descoperit, o jumătate de oră.
Se curăță peștele de solzi și se aripioare, se sărează
și se lasă să stea cu sarea cît timp fierbe zarzavatul.
După 20 de minute se fierbe peștele, se curăță de
oase și se pune într-o formă de sticlă incasabilă.
Se acoperă cu un sos alb făcut din făină, unt și lapte
dulce și subțiat, dacă este nevoie, cu supă de pește.
Forma se introduce în cuptor încă 20 de minute și
se scoate cînd sosul s-a aurit puțin.
Peștele se servește acoperit cu sos de zarzavat,
alături de cartofii fierți în supă de pește.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.