Rasol de Șalău



RASOL DE ȘALĂU


Ingrediente

- 1 kg pește
- 1 ceașcă de ulei
- boabe de piper
- sare
- 1 kg cartofi
- boia dulce



Mod de preparare


Se curăță peștele, se sărează și se lasă să stea o jumătate
de oră.
Cartofi se curăță de coajă, se taie în patru și se spală în
mai multe ape reci, apoi se pun într-o cratiță cu o ceașcă
de ulei, sare, piper boabe și o linguriță de boia dulce de ardei.
Se lasă să fiarbă descoperit pe foc mic, trei sferturi de oră.
Se pune peștele tăiat felii groase de 3 - 4 cm peste cartofi,
se acoperă cratița și se lasă să fiarbă 20 de minute.
Se servește cald, așezat pe un platou mare, peștele fiind
înconjurat cu cartofi și stropit cu sosul în care a fiert.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.