Plachie de Crap



PLACHIE DE CRAP


Ingrediente

- 1 kg crap
- 4 cepe mari
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 3 linguri oțet
- piper boabe
- 1 lingură de bulion de roșii
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 foaie de dafin



Mod de preparare

Peștele se curăță, se golește de intestine și se spală, apoi
se taie felii groase de 3 - 4 cm și se pune să stea în apă
amestecată cu trei linguri de oțet și sare.
Peștele se păstrează la marinat doar cît se pregătește sosul
de ceapă : cepele se curăță, se taie peștișori și se călesc în
ulei fierbinte, în care se adaugă o ceșcuță de apă caldă.
Se fierbe acoperit 20 de minute, la foc mic.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă bulionul de roșii
desfăcut în puțină apă rece, sarea necesară cîteva boabe de
piper și o foaie de dafin care parfumează mîncarea.
Peste sosul pregătit se pun feliile de pește scoase din soluția
marinată, se acoperă cratița și se fierbe totul la foc mic o oră.
Se adaugă apă din cînd în cînd și boia dulce de ardei cînd
mîncarea este aproape gata.
Se mișcă cratița din cînd în cînd și nu se amestecă cu lingura,
se mai fierbe zece minute mîncarea, după care se ia cratița
de pe foc.
Se servește caldă sau rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.