Pilaf de Pește Sărat



PILAF DE PEȘTE SĂRAT


Ingrediente

- 3/4 kg pește sărat
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă mare de orez
- piper boabe
- 1 păhărel de vin alb
- 2 linguri de oțet



Mod de preparare

Se alege orezul, se spală și se călește în ulei fierbinte.
Se adaugă apă caldă și se pune cratița la foc să fiarbă
pe o tablă groasă, ca să nu se prinde orezul.
Separat se călește o ceapă în cîteva linguri de ulei,
pînă devine sticloasă, apoi se stinge cu un păhărel de
vin alb.
Se adaugă boabe de piper și se lasă sosul să fiarbă încet.
Peștele, curățat și desărat cîteva ore în apă cu oțet, se
curăță de oase și se pune, fără cap, să fiarbă în sosul
de ceapă.
Cînd orezul este aproape fiert ( orezul fierbe o oră la
foc mic sau trei sferturi de oră la foc iute ), se adaugă
sosul în care s-a făcut peștele și se mai lasă să fiarbă
puțin.
Se servește cald sau rece, cu peștele fiert deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.