Piersici Delicioase



PIERSICI DELICIOASE


Ingrediente

- 6 piersici mari
- 6 linguri de apă
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 6 linguri de zahăr
- 100 g pișcoturi



Mod de preparare


Cureți de coajă șase piersici mari, le scoți sîmburii,
le desfaci în două și le pui pe lingura de supă.
Într-o cratiță cu gura largă fierbi zahărul cu apa și,
cînd clocotește, pui piersicile și le ții două minute.
Tragi lingura de supă afară, pui piersicile în compotieră
și lași siropul să se îngroașe pe foc mic, parfumat
cu vanilie și zeamă de lămîie.
Tragi cratița cînd siropul a scăzut la jumătate.
Lași să se răcească și-l torni rece peste fructe.
Pui compotiera la rece pentru două ore, apoi servești
în cupe mărginite cu pișcoturi fine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.