Pere cu Sos



PERE CU SOS


Ingrediente

- 6 pere
- 4 linguri de zahăr tos
- 6 linguri de apă
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 1 baton de ciocolată
- 1 ou
- 1/2 linguriță de făină


Mod de preparare


Alegi pere bine coapte, le speli și le cureți de coajă,
apoi le tai felii subțiri de 2 - 3 cm și le pui la fiert în
sirop de zahăr, care clocotește.
Le lași în sirop cîte 2 minute, le scoți și le scurgi, apoi
le pui în compotieră.
Siropul îl îngroși pe foc mic cu un sos făcut din jumătate
de linguriță de făină desfăcută în lapte dulce și un baton
de ciocolată, rupt bucățele mici.
Sosul îl fierbi înainte de a-l pune în sirop.
Îngroși pînă cînd arată ca o smîntînă.
Tragi cratița de pe foc și lași să se răcească.
Pui oul în amestec, freci energic ca să omogenizezi și
torni peste pere.
Pui compotieră la rece și servești peste două ore.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.