Păstrăvi cu Sos Gascon



PĂSTRĂVI CU SOS GASCON


Ingrediente

- 6 păstrăvi
- sare
- 2 linguri de oțet
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de ulei
- usturoi
- verdeață
- 100 g ciuperci
- 1 pahar de vin alb
- 3 sardine conservate
- 2 gălbenușuri crude


Mod de preparare


Se pregătește sosul astfel : se curăță și se spală ciupercile,
se taie felii subțiri și se pun să scadă într-o cratiță cu unt,
un praf de sare și usturoi tocat mărunt.
Cînd s-au înmuiat, se adaugă peste ciuperci un pahar de vin
alb și verdeață tocată mărunt.
Sosul se fierbe la foc moale 20 de minute.
Separat se freacă gălbenușurile cu uleiul, iar maioneza
obținută se toarnă încet peste sosul de ciuperci călduț.
Se amestecă în continuare ca să nu se taie maioneza și se
ține cratița pe marginea plitei pînă cînd sînt gata păstrăvii.
Aceștia se pun să fiarbă un sfert de oră la foc mic în apă cu oțet,
se scot și se așază pe un platou puțin adîncit la mijloc.
Se acoperă cu sos și se servesc imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.