Musaca de Conopidă cu Ficat



MUSACA DE CONOPIDĂ CU FICAT


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 1/2 kg ficat de porc
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- 1 păhărel de smîntînă



Mod de preparare


Cureți conopida, o speli și o desfaci în buchete mici.
O pui la fiert în apă care clocotește și o scoți după
douăzeci de minute.
O treci prin sită sau o fărîmi cu o lingură de lemn.
Ficatul îl clocotești zece minute, arunci apa și în tai
felii subțiri.
Călești ceapa tocată în ulei, stingi cu puțină apă și
pui ficatul peste ceapă.
Lași să fiarbă un sfert de ceas la foc mic, după care
treagi cratița de pe foc și lași să se răcească.
Ungi o formă de sticlă incasabilă cu unt, pui pe fundul
formei un strat de pireu de conopidă, acoperi cu amestec
de ceapă și ficat, iar deasupra pui alt strat de pireu de
conopidă.
Toate le sărezi și le piperezi înainte de a le pune în formă.
Bați un ou crud cu pesmet și torni peste musaca.
Dai la cuptor o jumătate de ceas, adaugi smîntîna, mai
lași un sfert de oră și stingi focul.
Musacaua o servești caldă, tăiată felii groase, cu garnitură
de macaroane cu sos.
Servești direct din forma în care s-a făcut.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.