Mîncare de Prune Afumate




MÎNCARE DE PRUNE AFUMATE


Ingrediente

- 1/2 kg prune afumate
- 1 ceapă
- sare
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriță de făină
- 1 păhărel de vin alb
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare

Cureți prunele de codițe și le pui în apă caldă
pentru două ceasuri.
Le scoți și le pui să fierbă într-o oală adîncă,
acoperite cu apă caldă.
Toci ceapa și o călești în ulei fierbinte, lași să
devină sticloasă și stingi cu o ceașcă de apă
caldă în care ai desfăcut o linguriță de făină.
Torni ceapa peste prune după ce acestea au
fiert o jumătate de ceas.
Lași să fiarbă descoperit, la foc moale.
Adaugi un păhărel de vin alb și lași să scadă bine.
Cînd prunele au forma celor proaspăt culese,
pui un sos de zahăr ars și mai lași cinci minute.
Mîncarea o servești rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.