Imambaialdi de Vinete



IMAMBAIALDI DE VINETE


Ingrediente

- 4 vinete tinere
- 4 roșii decojite
- 1 ceașcă de ulei
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină mică
- verdeață tocată
- usturoi
- 1 ardei gras
- sare
- făină


Mod de preparare


Tai codițele vinetelor, le despici în două pe lung fără
să le tai de tot.
Le clocotești în apă cu sare zece minute, le scoți și
le scurgi cu o greutate deasupra.
Tai ceapa mărunt și o călești în ulei mult, pui puțină
apă ca să nu se îngălbenească și stingi cu roșii decojite,
tăiate felii subțiri.
Scazi sosul cu sare și piper boabe, dacă-ți place.
Zarzavatul de supă îl tai fideluță și-l călești în puțin ulei,
îl sărezi și umpli cu el vinetele.
Vinetele le legi cu ață subțire și curată, dacă s-au desprins
jumătățile.
Le pui în sos și le fierbi acoperite cu o cană de supă sau
de apă caldă.
Dacă-ți rămîne zarzavat, îl pui să fiarbă lîngă vinete.
Sosul îl îngroși cu o linguriță de făină desfăcută în apă rece.
Fierbi trei sferturi de oră, cu cratiță pusă pe tablă groasă.
Servești mîncarea rece, cu verdeață deasupra, pusă să
clocotească în mîncare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.