Imambaialdi de Dovlecei



IMAMBAIALDI DE DOVLECEI


Ingrediente

- 4 dovlecei tineri
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- sare
- 1 linguriță de făină
- verdeață
- usturoi



Mod de preparare


Cureți dovleceii de partea albă, îi speli și-i tai felii
groase de 2 cm.
Îi prăjești în ulei încins pînă îi înmoi bine, apoi îi
scoți pe o farfurie.
În uleiul rămas, călești cepele tocate mărunt pînă cînd
devin sticloase.
Stingi cu o lingură de bulion desfăcut în apă rece, pui
în sos dovleceii, pui și o linguriță de făină tot acum și
fierbi mîncarea la foc mic, cu sarea necesară.
După o jumătate de oră pui usturoi după gust, tocat
mărunt și verdeață tocată.
Mai lași zece minute, apoi tragi cratița de pe foc și
lași să se răcească.
Mîncarea o servești bine scăzută, rece și grasă, astfel
nu este bună.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.