,,Friptură” Vegetariană




,,FRIPTURĂ” VEGETARIANĂ


Ingrediente

- 250 g mazăre uscată
- 200 g fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 ouă
- verdeață tocată
- 3 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- puțin usturoi
- ulei


Mod de preparare


Pui fasolea și mazărea să se înmoaie o seară întreagă,
apoi scurgi apa și le pui să fiarbă în apă caldă.
Cînd bobul se desface ușor, scurgi apa, treci legumele
prin sită și le lași într-o farfurie adîncă.
Amesteci cu o ceapă călită în trei linguri de ulei,
verdeață tocată, două ouă crude, puțin usturoi pisat,
trei linguri de pesmet, sare piper măcinat. după gust.
Amestecul îl frămîntați bine cu mîna, îl faci sul și-l
pui într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Lași focul mic și, cînd vezi că se rumenește, mai
adaugi apă ca să nu se pătrundă bine friptura.
Servești friptura caldă sau rece, tăiată felii groase, cu
roșii întregi, sau cu castraveți murați.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.