Fidea cu Măsline



FIDEA CU MĂSLINE


Ingrediente

- 300 g fidea
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă
- piper boabe
- sare
- 100 g măsline



Mod de preparare


Pui fideaua în apă care clocotește, o lași cinci
minute și arunci apa.
Toci ceapa mărunt și o călești în ulei fierbinte
pînă cînd devine sticloasă.
Atunci stingi cu apă caldă, pui fideaua în sos
și fierbi la foc moale o jumătate de oră.
Așezi cratița pe o tablă groasă, ca să nu se prindă
fideaua de cratiță.
Clocotești măslinele zece minute, arunci apa și
speli măslinele cu apă rece.
Le scoți sîmburii și le pui peste fidea.
Servești mîncarea caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.