Crap Umplut



CRAP UMPLUT

Ingrediente

- 1 crap mare
- 200 g ciuperci
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 felie de pîine
- 1 păhărel vin alb
- 1 ceapă
- 1 țelină


Mod de preparare

Se curăță peștele de solzi, se golește de intestine, se scot cu
atenție oasele de la burtă, se spală și se sărează pe dinăuntru
și pe dinafară.
Se lasă să stea cu sarea pe el pînă se pregătește umplutura :
se toacă ciupercile și se pun într-un vas emailat împreună cu
ceapa tocată mărunt și țelina dată pe răzătoare.
Se lasă să scadă la foc mic, cu cratița acoperită.
Cînd amestecul s-a  înmuiat bine, se pune într-o farfurie adîncă
și se amestecă cu miezul de la o felie de pîine înmuiat bine
și fărîmițat, cu verdeață tocată, sare și piper măcinat.
Amestecul se omogenizează și se introduce în burta crapului.
Peștele se înconjoară cu o ață de bumbac și se introduce în
cuptor cu o cană de apă caldă, sare, boabe de piper și frunze
de țelină.
Se așază într-o formă de sticlă incasabilă.
Se introduce în cuptorul cald, se potrivește focul și se ține o
jumătate de oră.
Se adaugă vinul, se întoarce peștele și se continuă frigerea
încă o jumătate de oră.
Se scoate forma din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se
servește crapul tăiat felii groase, cu umplutură alături, stropit
cu sosul în care s-a făcut.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.