Crap Marinăresc



CRAP MARINĂRESC


Ingrediente

- 1 crap mijlociu
- 1 pahar de vin roșu
- sare
- piper măcinat
- 3 linguri de unt
- 200 g ciuperci
- 200 g arpagic
- cimbru



 Mod de preparare


Se curăță peștele de solzi, se golește de intestine, se
apală și se taie felii groase, care se sărează și se lasă
să stea o jumătate de oră.
Se curăță arpagicul și se înmoaie în unt, pe foc mic,
adăugînd din cînd în cînd puțină apă.
Ciupercile se spală în mai multe ape reci, se taie felii
subțiri și se pun peste arpagic.
Se înmoaie împreună doar zece minute, după care se
adaugă vinul, un pahar mic de supă caldă, sare, piper
boabe și puțin cimbru.
Se pun feliile de pește în sosul astfel pregătit și se
acoperă cratița în care fierbe.
Se fierb o oră, după care se scot și se așază pe un platou
lung, reconstituind peștele și încojurîndu-l cu arpagic,
ciuperci și sosul în care s-a făcut.
Se servește cald.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.