Crap a La Grec




CRAP A LA GREG


Ingrediente

- 1 kg crap proaspăt sau congelat
- sare
- 1 lămîie
- 1 ceașcă de ulei
- piper măcinat



 Mod de preparare

Se curăță peștele de solzi, se crestează pe spate cu lama
unui cuțit ascuțit în patru părți, se pune în fiecare
crestătură cîte o felie de lămîie, se sărează peștele și se
piperează, apoi se așază într-o formă de sticlă incasabilă,
pentru a putea fi servit direct din formă, se adaugă o cană
de apă caldă și se introduce în cuptor.
Se întrebuințează doar o jumătate de lămîie, iar cealaltă
jumătate se folosește atunci cînd se servește peștele.
Lîngă pește se servesc cartofi fierți în coajă, curățați cît sînt
calzi și stropiți cu unt fierbinte.
Peștele se taie felii, se stropește cu zeamă de lămîie, și se
servește cald.
Dacă este gras, peștele se pune la cuptor fără ulei, iar dacă
este slab, se pune o ceașcă de ulei peste el.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.