Crap cu Sos de Ceapă



CRAP CU SOS DE CEAPĂ


Ingrediente

- 1 crap mijlociu
- 3 cepe mari
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- 2 roșii decojite
- 1 lămîie
- 1 pahar vin alb
- usturoi


Mod de preparare


Se curăță peștele de solzi, se golește de intestine, se spală
și se sărează.
Se lasă să stea cu sarea pe el o jumătate de oră, timp în
care se pregătește sosul.
Se taie ceapa peștișori, se așază pe fundul unei forma de
sticlă împreună cu puțin usturoi tocat fin, două roșii bine
coapte, decojite și tăiate felii subțiri, un pahar de vin alb,
jumătate din cantitatea de ulei și puțină apă rece.
Peștele se crestează pe spate, se unge cu ulei, se stropește
cu zeama de la o jumătate de lămîie și se pune peste ceapă.
Se introduce forma în cuptorul cald și se frige peștele la
foc potrivit, o oră.
Se întoarce dacă peștele este mai mare și nu s-a fript bine,
dar umblînd cu atenție, ca să nu se rupă.
Cînd este gata, crapul se scoate pe o farfurie mare și se taie felii.
Sosul în care s-a făcut se trece prin sită, se mai clocotește cinci
minute cu piper boabe și se răstoarnă peste feliile de pește.
Se servește cald, cu garnitură de cartofi fierți, stropiți cu unt cald.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.