Crap cu Orez




CRAP CU OREZ


Ingrediente

- 1 crap mijlociu
- sare
- 1 ceașcă mare de orez
- 1 l supă de zarzavat
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- verdeață tocată
- 1 lingură de supă concentrată



Mod de preparare


Se curăță peștele de solzi, se golește de intestine, se spală cu apă
rece și se pune la fiert fără cap și fără aripioare, cu apă cît să-l
acopere, cu o ceapă tăiată în patru, sare și cîteva boabe de piper.
După 20 de minute se ia vasul de pe foc și se lasă pe marginea
plitei.
Orezul se aurește în ulei încins, se acoperă cu supă de zarzavat
sau de carne, se adaugă sarea necesară, cîteva boabe de piper și o
o lingură de supă concentrată.
Se așază cratița pe o tablă groasă se pune pe flacăra aragazului, ca
să fiarbă încet  și să nu se prindă orezul de fundul vasului.
Se fierbe o jumătate de oră, după care se răstoarnă într-o formă
unsă cu ulei, se așază deasupra peștele fiert întreg și se introduce
forma în cuptor pentru un sfert de oră.
Se scoate cînd peștele s-a rumenit ușor, se servește cald, cu verdeață
tocată deasupra.
Este de preferat ca peștele să se facă la cuptor pus în formă de
sticlă incasabilă, pentru că astfel poate fi servit direct din formă.
Fiind fragil, peștele se rupe cînd este pus din cratiță pe farfurie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.