Cod pe ,,Canapea”




COD PE ,,CANAPEA”


Ingrediente

- 6 pești mici decongelați
- 6 felii de franjelă
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- 1 ceașcă de ulei
- 200 g jambon
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- lămîie


Mod de preparare

Peștele se decongelează în apă rece o oră, se curăță de
aripioare și se înlătură capul, apoi se spală și se sărează.
După gust, se poate pipera puțin.
Se trec peștii întregi prin ou bătut, apoi prin făină și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot pe un platou, unde se păstrează pînă cînd se
pregătesc restul ingredientelor.
Franzela se taie felii subțiri de 2 cm, se aurește în unt cald,
se scoate pe un platou cu pește.
În untul rămas se pun șase felii de franzelă în rază pe platou,
se acoperă cu o felie de jambon, iar peste jambon se pun
cîte un pește prăjit.
Astfel pregătit, peștele se stropește cu zeama de la o jumătate
de lămîie și se servește imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.