Cod cu Sos de Ceapă



COD CU SOS DE CEAPĂ


Ingrediente

-4 pești mari
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe mari
- sare
- 4 roșii decojite
- usturoi
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de pesmet
- 2 ouă
- piper măcinat
- cimbru


Mod de preparare

Se pregătește peștele, se spală și se taie în două.
Pe fiecare bucată de pește se pune puțină sare și
puțin piper măcinat, apoi se trec prin făină, prin
ouă și prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Se scot cînd sînt gata pe o farfurie mai mare și se
lasă la cald.
În uleiul rămas, strecurat cu atenție, se călesc
cepele tocate mărunt, împreună cu usturoiul tocat și
o ceașcă de apă.
Cînd ceapa a devenit sticloasă se adaugă roșiile
decojite și tăiate felii subțiri.
Sosul se fierbe acoperit pînă cînd scade bine.
Se parfumează cu puțin cimbru sau o foaie de dafin.
Se răstoarnă sosul peste pește și se servește cald, cu
mămăliguță rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.