Chiftele de Cartofi



CHIFTELE DE CARTOFI


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ou
- 2 căni de făină
- 3 linguri de lapte


Mod de preparare


Speli cu peria cartofii și-i pui să fiarbă în apă
cu sare pînă cînd le crapă coaja, îi scoți, îi
cureți și-i treci prin mașina de tocat carne,
după ce s-au răcorit un sfert de ceas.
Pui peste piureul obținut un ou crud, făină
cernută proaspăt, sare și puțin lapte fierbinte,
pentru ca amestecul să devină pufos.
Faci chiftele pe care le turtești ușor și le
prăjești în ulei încins.
Le faci la foc iute pentru ca chiftelele să nu
se îmbibe cu ulei.
Le servești după ce s-au răcorit cu fructe
din dulceață.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.