Carne de Miel cu Sos Acru



CARNE DE MIEL CU SOS ACRU


Ingrediente

- 1 kg costiță de miel
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte dulce
- piper măcinat
- 1/2 lămîie
- verdeață



Mod de preparare


Cureți carnea și o tai bucăți, apoi o aurești în unt.
Scoți carnea și în uleiul rămas călești o ceapă mare
tocată mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui bucățile de carne
în sos și acoperi cu apă caldă.
Fierbi o jumătate de oră.
Pe foc mic faci o ciulama din unt, făină și lapte dulce,
lași să fiarbă zece minute, apoi pui ciulamaua peste
carne.
Acrești cu zeama de la jumătate de lămîie și mai sărezi
mîncarea după gust.
Mai fierbi un sfert de oră și tragi cratița de pe foc.
Servești mîncarea foarte caldă, cu verdeață tocată
deasupra și cu piper măcinat după gust, pus direct
în farfurie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.