Bob Bătut ( Fasole )



BOB BĂTUT ( FASOLE )


Ingrediente

- 1/4 kg bob
- 3 linguri de ulei
- 1 ceapă
- usturoi
- sare
- 1 lingură de bulion



Mod de preparare


Pui bobul la înmuiat cu apă rece și-l lași o seară întreagă.
Arunci apa, decojești bobul și-l pui să fiarbă cu apă caldă.
Îl fierbi pînă cînd se fărîmă la atingere cu lingura.
Scoți și bați cu lingura de lemn pînă cînd devine o pastă
omogenă.
Pui sare și usturoi tocat și o lingură de ulei și mai bați
două minute.
Pui pe o farfurie, înconjori cu ceapă tăiată peștișori și călită
în ulei fierbinte.
Cînd ceapa devine sticloasă, stingi cu o lingură de bulion
desfăcut în apă rece.
Se servește rece.

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.