Ardei Umpluți cu Orez




ARDEI UMPLUȚI CU OREZ


Ingrediente

- 8 ardei grași
- 1/4 kg orez
- 4 cepe mari
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 3 roșii decojite
- 1/2 l supă de zarzavat
- 1 lingură de făină



Mod de preparare


Alegi ardei frumoși și cu coaja groasă, le înlături cozile,
apoi îi speli și-i lași să se scurgă cu gura în jos.
Tai mărunt patru cepe și le călești în ulei, punînd apă din
cînd în cînd ca să nu se îngălbenească.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui peste ea roșiile decojite
și tăiate felii subțiri, sare și puțin piper măcinat.
Lași să scadă bine și pui orezul ales și spălat în mai multe
ape reci să înflorească puțin în sos.
Tragi cratița de pe foc, lași să se răcească, apoi sărezi.
Pui peste amestec verdeață tocată mărunt și un ou crud.
Amesteci și umpli ardeii pe care-i pui în cratiță cu pereți
înalți, acoperiți cu o jumătate de litru de supă de zarzavat.
Fierbi încet, iar cînd vezi că mîncarea nu mai are sos,
desfaci o lingură de făină în apă caldă și lași să mai fiarbă.
Servești mîncarea rece, cu smîntînă deasupra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.