Rață cu Sos de Ciuperci



RAȚĂ CU SOS DE CIUPERCI


Ingrediente

- 1 rață
- 200 g ciuperci
- 2 linguri de unt
- sare
- piper boabe
- 1 pahar vin alb
- verdeață tocată
- 100 g slănină afumată


Mod de preparare


Se pregătește rața cu o zi înainte, se lasă tăiată bucăți,
cu puțină sare, la rece și se stropește cu unt topit cînd
se pune în tava de friptură.
Se acoperă cu o cană de apă caldă în amestec cu un
păhărel de vin alb, se adaugă puțin piper, se înconjoară
rața cu felii de slănină și se introduce tava în cuptor la
foc mic pentru o oră.
Se frige cu tava acoperită.
Separat se spală ciupercile și se taie felii subțiri, se pun
într-o cratiță emailată cu o lingură de unt și puțină sare
și se lasă să scadă.
Cînd nu mai au sos, se răstoarnă ciupercile în tava cu
friptură și se lasă să fiarbă împreună un sfert de oră.
Se adaugă verdeață tocată mărunt, cu 5 minute înainte
de a scoate tava din cuptor.
Friptura se servește fierbinte, acoperită cu sosul de ciuperci.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.