Rață cu Garnitură de Gulii



RAȚĂ CU GARNITURĂ DE GULII


Ingrediente

- 1 rață
- 5 - 6 gulii tinere
- sare
- 1 cană supă de carne
- verdeață tocată
- 1 lingură de oțet
- 1 lingură de unt



Mod de preparare

Se marinează rața în apă cu oțet, sare și usturoi cîteva ore,
după ce a fost curățată și spălată, golită de intestine și
sărată pe dinăuntru.
Rața marinată se taie bucăți, se pune într-o cratiță mare
împreună cu felii de gulii, o lingură de unt, o cană de supă,
sare și puțin piper.
Se acoperă cratița și se ține pe foc mic o oră, după care se
întoarce carnea, se scot guliile și se continuă frigerea.
Guliile se trec prin sită și piureul obținut se lasă deoparte
pînă cînd este gata friptura.
Peste carne se adaugă o lingură de oțet și se lasă să se frigă
pînă cînd se înmoaie.
Se scoate carnea pe o farfurie, se acoperă cu piureul de gulii
clocotit împreună cu sosul fripturii și cu verdeață tocată mărunt.
Se servește imediat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.