Porumbei cu Costiță Afumată



PORUMBEI CU COSTIȚĂ AFUMATĂ


Ingrediente

- 3 - 4 porumbei
- 200 g costiță sau carne afumată de porc
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 pahar de vin
- 1 lingură de făină
- piper boabe



Mod de preparare

Se țin porumbeii în pene două zile, atîrnați la rece.
Se jumulesc de pene, apoi se trec prin flacără și se
spală cu apă rece.
Se golesc de măruntaie, după care se taie în patru
și se auresc în unt.
Cînd carnea a devenit fragedă, se taie costița afumată
sau carnea de porc fîșii groase, se pune peste porumbei
și se acoperă cu un pahar de vin alb.
Se fierbe carnea cu sare, piper boabe și o lingură de făină
desfăcută în apă rece.
Mîncarea se scade pe foc mic o oră, după care se servește
caldă, cu salată de sezon.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.