Pilaf de Porumbei




PILAF DE PORUMBEI


Ingrediente

- 3 porumbei mari
- 1 cană de orez
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt



Mod de preparare


Se pregătesc porumbeii ca în rețeta precedentă.
După ce se auresc în ulei, se scot și se lasă pe
marginea plitei într-o farfurie de tablă.
În uleiul rămas se pune orezul bine ales și spălat,
împreună cu o ceașcă de apă caldă.
Se așază cratița pe o tablă groasă, se amestecă cu
o lingură de lemn ca să nu se ardă orezul, apoi se
umple cu apă caldă și se fierbe la foc mic, cu sarea
necesară.
Se toacă ceapa, se călește în unt cald pînă cînd devine
sticloasă.
Se adaugă puțină apă, piper boabe, sare și se fierbe
sosul la foc mic pînă cînd scade de tot.
Ceapa se răstoarnă peste orez și se fierb împreună
pînă cînd orezul se poate consuma.
Se servește cald, cu bucățile de carne așezate deasupra
și presărat cu verdeață tocată fin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.