Ostropel de Porumbei




OSTROPEL DE PORUMBEI


Ingrediente

- 3 - 4 porumbei
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- usturoi
- 3 cepe
- 1 foaie de dafin
- piper boabe
- cimbru
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare


Se curăță porumbeii de pene, se trec prin flacără,
se golesc de intestine și se spală.
Se taie în patru, se sărează și se pun în ulei încins
să se aurească ușor.
Se scoate carnea pe o farfurie, iar în uleiul rămas
se călesc cepele tocate mărunt pînă cînd devine aurii.
Se stinge ceapa cu o lingură de bulion și o lingură
de oțet, puse împreună într-o ceașcă de apă caldă.
În sosul astfel pregătit se adaugă sare, piper boabe
și o crenguță de cimbru.
Se pun bucățile de carne în sos, se adaugă usturoi,
după gust, se fierbe înăbușit douăzeci de minute.
Mîncarea se servește caldă, cu mămăliguță sau cu
pîine proaspătă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.