Fazan cu Mere



FAZAN CU MERE


Ingrediente

- 1 kg mere
- 1 fazan
- 100 g slănină
- 2 linguri de unt
- 1 pahar vin
- sare
- piper boabe
- 1 lingură de zahăr



Mod de preparare


Se curăță fazanul de pene, se șterge cu o cîrpă umedă,
apoi se golește de intestine și de măruntaie.
Se spală și se sărează, apoi se umple cu slănină tăiată felii.
Se stropește cu unt fierbinte și se pune în tava de
friptură cu o cană de apă caldă, sare și piper boabe.
Se frige o oră, după care se pun în tavă merele curățate de
coajă și golite de semințe.
Se micșorează focul și se continuă frigerea pînă cînd
carnea este fragedă.
Se scoate pasărea din tavă, se așază pe un platou mare și
se înconjoară cu merele înmuiate.
Se îndulcește sosul fripturii după gust și se toarnă
peste mere.
Se servesc bucăți de friptură alături de mere.
La fel se pregătește și garnitura de pere.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.