Cotlete de Mistreț cu Sos



COTLETE DE MISTREȚ CU SOS


Ingrediente

- 6 cotlete marinate
- zarzavat de supă
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de făină
- sare
- piper
- 1 ceașcă de ulei
- 3 țeline
- 1 lingură de oțet



Mod de preparare


Carnea de mistreț se ține în soluție pentru marinare cel
puțin trei zile.
Cînd se prepară, carnea se șterge, se sărează puțin și se
piperează după gust, apoi se unge cu grăsime.
Cotlete astfel pregătite se prăjesc în ulei fierbinte, se lasă
în cratiță și se acoperă cu o ceașcă de apă caldă.
Se fierb înăbușit pînă cînd carnea devine fragedă.
Cotletele se scot pe o farfurie și se lasă pe marginea plitei.
În uleiul rămas se adaugă o lingură de făină, o lingură de
oțet și o lingură de zahar.
Se fierbe acoperit un sfert de oră, după care sosul fierbinte
se toarnă peste cotlete și peste garnitură de piure de țelină
care înconjoară carnea.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.