Tochitură Moldovenească



TOCHITURĂ MOLDOVENEASCĂ


Ingrediente

- 1/2 ficat de porc
- 2 rinichi
- 250 g carne proaspătă de porc
- 1 inimă de porc
- 1 lingură de untură de porc
- 100 g brînză de burduf
- sare
- piper boabe



Mod de preparare


Se spală carnea și se taie bucăți mici, care se prăjesc în untură.
Rinichiul se opărește, apoi se ține în apă rece o oră, se taie
felii subțiri și se lasă deoparte.
Ficatul se șterge și se taie cuburi mici, care se pun peste carne.
La fel se procedează cu inima.
Amestecul de carne și organe se acoperă cu puțină apă caldă
ca să se poată înmuia bine, se lasă la foc mic o jumătate de oră,
după care se pun feliile de rinichi.
Se sărează, se piperează după gust și se mai lasă zece minute pe foc.
Se adaugă brînza de burduf, se amestecă încet cu o lingură de
lemn, se ia de pe foc și se servește cu mămăliguță caldă.
Tochitura se poate servi și fără brînză de burduf.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.