Tocăniță de Pui



TOCĂNIȚĂ DE PUI


Ingrediente

- 1/2 pui mare
- măruntaie de pui
- sare
- 4 cepe
- 2 roșii decojite
- piper boabe
- 2 cartofi
- mărar tocat
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare


Se curăță carnea, se spală cu apă rece și se aurește în
ulei încins împreună cu măruntaiele de pui.
Se scoate carnea pe o farfurie și în uleiul rămas se
călesc cepele tocate mărunt.
O dată cu cepele se pune în cratiță și o ceașcă de apă
caldă.
Se lucrează la foc mic, cu cratița acoperită.
Cînd ceapa a devenit sticloasă, se adaugă roșiile decojite
și tăiate felii subțiri, sare și cîteva boabe de piper.
Se acoperă cratița și se fierbe totul la foc mic un sfert de oră.
Se pune și carnea în sos, se adaugă o cană de apă caldă
și se continuă fierberea.
După gust, se pot pune în mîncare doi cartofi tăiați felii mari.
Cînd mîncarea este bine scăzută, se adaugă mult mărar
tocat, se mai fiert împreună zece minute și se stinge focul.
Tocănița de pui se servește cu mămăliguță caldă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.