Tocană de Burtă



TOCANĂ DE BURTĂ


Ingrediente

- 1/2 kg burtă de vacă curățată
- 2 morcovi
- 1 țelină
- 4 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 pahar de sos de roșii
- 1 pahar de vin
- piper boabe


Mod de preparare

Se curăță burta cu lama unui cuțit bine ascuțit, se spală
în mai multe ape reci, se freacă ușor cu mălai și se spală
din nou.
Se pune să fiarbă cu multă apă, pentru ca ulterior să nu
se mai adauge apă.
După două ore se adaugă zarzavatul de supă spălat, se
continuă fierberea și se scoate burta cînd furculița pătrunde
ușor în carne.
Separat se taie ceapa peștișori și se călește cu o ceașcă de
ulei pînă cînd devine sticloasă.
Se stinge ceapa cu sosul de roșii, se pun bucățile de burtă
tăiate bucăți subțiri și se acoperă cratița.
După un sfert de oră se adaugă vinul, sarea și piperul boabe.
Tocănița se servește bine scăzută.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.