Sarmale din Carne de Curcan



SARMALE DIN CARNE DE CURCAN


Ingrediente

- un piept de curcan
- 1 ceapă mare
- 1 cartof
- 1 ou
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- frunze de viță sau ștevie
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de bulion
- orez


Mod de preparare


Se scoate carnea de pe oase se toacă mărunt cu un cuțit ascuțit
și se pune într-o farfurie adîncă, unde se amestecă cu o ceapă
tocată fin, un cartof dat pe răzătoare, verdeață tocată, o lingură
de bulion, orez și piper măcinat.
Amestecul se omogenizează și se potrivește de sare.
Se opăresc frunzele de ștevie sau de viță de vie cîteva minute
în apă cu sare, după care se clătesc cu apă rece.
Se fac sarmale mici care se așază într-o cratiță cu pereți înalți,
cu frunze de ștevie pe fundul ei.
Sarmalele se acoperă cu apă caldă și se fierb la foc mic cîteva ore.
Se fierb cu o lingură de unt sau o lingură de grăsime de porc.
Se acoperă cu borș proaspăt imediat ce a scăzut zeama în care
a fiert și s-a înmuiat orezul din sarmale.
Se servesc fierbinți, cu smîntînă proaspătă deasupra și cu
mămăliguță caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.