Rinichi Sote



RINICHI SOTE


Ingrediente

- 1/2 kg rinichi de porc sau de mînzat
- 3 cepe
- 100 g de unt sau 150 ml ulei
- sare
- 1 păhărel de vin alb
- 1 lingură de bulion
- cimbru


Mod de preparare

Se curăță rinichii de grăsime, se taie în două și se opăresc
cu apă clocotită.
Se țin o oră în apă rece ca să-și piardă mirosul, după care
se taie felii subțiri și se înăbușă cu jumătate din cantitatea
de grăsime.
În restul de grăsime se călește ceapa tocată pînă cînd devine
sticloasă.
În sosul de ceapă se adaugă rinichii și bulionul, se sărează și
se piperează, după gust, se adaugă vinul și cimbru, apoi se
acoperă cratița.
Se ține pe foc mic zece minute.
Se servesc fierbinți, cu garnitură de macaroane cu sos de roșii
sau cu garnitură de cartofi cu unt.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.