Rinichi la Cuptor



RINICHI LA CUPTOR


Ingrediente

- 1/3 kg rinichi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- sare
- piper
- 1 pahar de vin alb
- 2 linguri de unt
- 1/2 țelină


Mod de preparare

Rinichii se curăță de grăsime, se taie pe lung și se opăresc
cu apă clocotită.
Se lasă pentru o jumătate de oră în apă rece, după care se
pun întregi într-o tavă cu unt și zarzavat de supă curățat și
spălat.
Se acoperă cu apă caldă și se ține tava în cuptor o oră.
Din cînd în cînd se întorc rinichii și se stropesc cu sosul
din tavă.
Se scot pe o farfurie, sosul se mai scade după ce s-a adăugat
sare, piper măcinat și vin alb, apoi se răstoarnă peste rinichi
și garnitura de legume sote.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.