Rinichi cu Sos de Legume



RINICHI CU SOS DE LEGUME


Ingrediente

- 1/2 kg rinichi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstîrnac
- țelină
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 100 g ciuperci
- 1 pahar de vin alb
- piper boabe
- 1 roșie decojită


Mod de preparare


Se curăță și se opăresc rinichii cu apă clocotită, după care se
țin în apă rece o oră.
Într-o cratiță emailată cu pereții înalți se pune la încălzit uleiul,
apoi se pun să se înmoaie zarzavatul de supă, curățat și tăiat
fideluță, împreună cu ceapa tocată.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă încet, o jumătate de oră.
Se adaugă din cînd în cînd apă rece.
Se curăță ciupercile, se taie felii subțiri după ce s-au spălat în
mai multe ape reci, se pun într-o cratiță separată să scadă cu o
lingură de ulei și un praf de sare.
Cînd s-au înmuiat ușor se pun peste zarzavat, se adaugă rinichii
și se acoperă cu o ceașcă de apă caldă.
Se fierbe înăbușit o jumătate de oră, se adaugă vinul, sare, piper
și se continuă fierberea.
Înainte cu cinci minute de a lua cratița de pe foc, se adaugă roșia
tăiată felii subțiri.
Rinichii se scot pe un platou, iar zarzavatul călit împreună cu
ciupercile se așază pe marginea platoului.
Se decorează cu frunze verzi de salată și se servește mîncarea fierbinte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.