Rinichi cu Smîntînă



RINICHI CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 4 rinichi de porc
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de făină
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă



Mod de preparare


Se curăță rinichii de pielițe și de grăsime, după care se
clocotesc în apă cu sare zece minute.
Separat se călește ceapa tocată mărunt, într-o ceașcă de
ulei fierbinte, adăugîndu-se puțină apă rece.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă făina desfăcută
în puțină apă rece.
Se fierbe încet înăbușit, zece minute, timp necesar ca să
fiarbă făina.
Se adaugă smîntîna, se sărează după gust și se pun rinichii
să fiarbă împreună cu sosul de smîntînă.
După un sfert de oră se stinge focul, se lasă mîncarea să
se răcească și se servește.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.