Rinichi cu Muștar



RINICHI CU MUȘTAR


Ingrediente

- 4 rinichi
- 1 lingură de muștar
- 1/2 lămîie
- 1 pahar de vin alb
- sare
- 2 linguri de unt
- verdeață tocată
- piper măcinat


Mod de preparare

Se spală rinichii după care au stat în apă rece cu oțet o oră,
apoi se taie în două.
Fiecare parte se unge cu muștar, sare și puțin piper măcinat.
Se lasă cîteva minute să pătrundă muștarul în carne, apoi se
pun rinichii pe grătar.
Se frig cîte cinci minute pe fiecare parte, după care se pun
pe un platou și se stoarce peste ei zeamă de lămîie.
Din unt și verdeață tocată, peste care se pune vinul alb și se
ține amestecul pe foc un sfert de oră, se face un sos care se
răstoarnă fierbinte peste rinichi.
Se servește totul fierbinte, cu garnitură de cartofi prăjiți și
salată de sezon.
În sosul de unt se adaugă restul de muștar.
Mîncarea este picantă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.