Rinichi cu Ciuperci



RINICHI CU CIUPERCI


Ingrediente

- 250 g ciuperci
- 1/2 kg rinichi
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată
- sare
- piper
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de făină


Mod de preparare

Se curăță rinichii de grăsime, se țin în apă rece cu o
lingură de oțet o oră, după care se spală iar și se taie
felii subțiri.
Rinichii se prăjesc în unt cîte două minute pe fiecare
parte, se scot și se lasă deoparte cît se pregătesc
ciupercile.
Acestea se spală, se taie felii subțiri și se pun cu restul
de unt în cratiță să se înmoaie ușor.
Cînd sînt gata, se adaugă peste ciuperci un pahar de
vin alb, o ceașcă de apă în care se desface o lingură
de făină, sare, piper și verdeață tocată.
Se acoperă cratița și se scade mîncarea la foc mic 20
de minute.
Se pun rinichii peste ciuprci, se dau în cîteva clocote
împreună, după care se stinge focul.
Mîncarea se servește fierbinte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.