Rață la Capac



RAȚĂ LA CAPAC


Ingrediente

- 1 rață
- 1/2 roșii
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- 1 păhărel de coniac
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 100 g costiță afumată
- 1 foaie de dafin
- piper boabe


Mod de preparare

Se curăță rața și se spală, apoi se taie în patru.
Se sărează ușor și se lasă pe o farfurie.
Se spală zarzavatul de supă și ceapa, se taie
felii subțiri și se așază în strat într-o cratiță
mare, cu o ceașcă de ulei.
Costița se taie felii subțiri și se pune peste zarzavat,
apoi se pune carnea.
Se adaugă cîteva boabe de piper și se acoperă
totul cu o cană de apă caldă.
Se acoperă cratița cu un capac și se lasă pe foc mic
două ore.
Se întoarce carnea, se adaugă coniacul, foaia de
dafin și restul de sare.
Se mai lasă pe foc o jumătate de oră, după care se
lasă mîncarea să se răcească ușor.
Se pregătește o garnitură de cartofi natur sau cartofi
prăjiți, se așază cartofii pe un platou mare, deasupra se
pun bucățile de carne și se acoperă totul cu sos de la
friptură.
Se servește imediat.
Măruntaiele de rață se pregătesc împreună cu restul
cărnii sau se prăjesc în unt și se servesc cu macaroane picante.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.