Rață cu Măsline




RAȚĂ CU MĂSLINE


Ingrediente

- 1/2 rață și măruntaie de rață
- 200 g măsline
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- 1 liguriță de făină
- sare
- 1 lingură de oțet
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de bulion de roșii
- 1 cană supă de carne
- zarzavat de supă



Mod de preparare


Rața se curăță ca orice pasăre, se trece peste flacără vie,
se freacă ușor cu mălai ca să rămînă albă, apoi se golește
de intestine și de măruntaie.
Măruntaiele se spală cu multă apă rece și se pun la fiert
în apă rece împreună cu restul de carne.
Rața se fierbe cu zarzavat de supă și o ceapă tăiată în două.
Cînd carnea se poate consuma, se scoate pe o farfurie și
se lasă deoparte cît se pregătește sosul.
Se curăță două cepe, se toacă mărunt și se călesc în ulei încins.
Cînd ceapa s-a înmuiat ușor, se adaugă puțină apă, se acoperă
cratița și se lasă pînă cînd ceapa devine sticloasă.
Se stinge ceapa cu bulion desfăcut în puțină apă rece, se
adaugă o linguriță de făină, o lingură de oțet și o lingură
de zahăr.
Se fierbe la foc mic zece minute, după care se pune carnea
peste sos și se acoperă cu o cană de supă în care a fiert.
Măslinele se fierb separat și se clătesc cu apă rece, apoi
se pun în sos să dea cîteva clocote împreună se clătesc cu
apă rece, apoi se pun în sos să dea cîteva clocote împreună
cu carnea.
Mîncarea se ia de pe foc atunci cînd carnea este bine fiartă.
Se servește caldă.
Din supă în care a fiert carnea se pregătește o supă de
găluște de griș, sau o supă albă, bine strecurată.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.