Răcitură de Curcan




RĂCITURĂ DE CURCAN


Ingrediente

- 2 tacîmuri de pui
- 1 tacîm de curcan
- zarzavat de supă
- sare
- usturoi
- 1/2 curcan



Mod de preparare


Se spală tacîmurile și se pun la fiert cu multă apă rece.
Se înlătură spuma de mai multe ori, se adaugă sare după
o oră și se continuă fierberea.
În supă se pune să fiarbă zarzavat curățat și spălat, atunci
cînd carnea s-a înmuiat bine.
Se ia de pe foc cînd carnea se desprinde de pe os.
Carnea de pe aripi se păstrează într-o farfurie, iar gîturile
se păstrează întregi.
Supa în care au fiert tacîmurile se sstrecoară și se pune la
fiert cu jumătate de curcan spălat și curățat bine.
Se fierbe descoperit la foc potrivit pînă cînd se desprinde
carnea de pe oase.
Se scot bucățile de carne, se pun în farfurii adînci, se
acoperă cu zeamă în care a fiert carnea, sărată și usturoiată,
după gust.
Farfuriile se pot orna cu felii de morcov și țelină fierte.
Se lasă de pe o zi pe alta și se consuma ca aperitiv, tăind
jumătăți de aspic direct în farfurie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.