Răcitură de Cocoș



RĂCITURĂ DE COCOȘ


Ingrediente

- 1 cocoș
- zarzavat de supă
- sare
- usturoi
- 1 tacîm de pui



 Mod de preparare

Se curăță pasărea, se pîrlește pe flacără mare, se freacă ușor cu mălai
și se spală în mai multe ape reci.
Se golește de măruntaie și de intestine apoi se pune la fiert într-o
oală mare cu multă apă rece.
Se fierbe la foc potrivit descoperit, pînă cînd carnea se desprinde de
pe os.
La jumătatea timpului de fierberea se adaugă zarzavatul de supă curățat
și spălat.
O dată cu zarzavatul se adaugă și puțină sare.
Carnea fiartă se curăță de pe oase și se lasă pe o farfurie.
Supa în care a fiert pasărea se strecoară, se mai sărează dacă este nevoie
și se amestecă cu mujdei de usturoi concentrat, după gust.
Se pun bucăți de carne în farfurii, se taie zarzavatul fiert și se pune peste
carne, iar conținutul farfuriilor se acoperă cu supă concentrată amestecată
cu mujdei.
Farfuriile se țin la rece pînă a doua zi, cînd se servesc ca aperitiv.
Pentru mai multă siguranță, se pune la fiert împreună cu pasărea și un tacîm
de pui care are multă gelatină.
În cazul în care piftia nu se prinde după două ore de păstrare la rece, se
dizolvă o foaie de gelatină alimentară în apă rece și se clocotește cu toată
zeama de carne.
Se pune apoi din nou zeama în farfurie peste carne și se ține la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.