Pui Sote cu Cartofi



PUI SOTE CU CARTOFI


Ingrediente

- 1 pui
- 1 kg de cartofi
- sare
- 1 pahar de vin alb
- 1 cană de supă de carne
- 100 g unt
- pătrunjel verde



Mod de preparare

Se curăță puiul de fulgi și pene, se trece peste flacără mare,
apoi se freacă ușor cu mălai.
Se golește de intestine și de măruntaie, se spală și se taie bucăți.
Se încălzește untul pe foc, se pun bucățile de pui să se aurească
ușor împreună cu măruntaiele.
Bucățile de carne se scot pe o farfurie și se lasă cît timp se
pregătește sosul.
În untul rămas se adaugă o cană de supă de carne, puțină sare și un
pahar de vin alb.
Se fierbe sosul cinci minute, după care se adaugă bucățile de carne.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă pînă cînd carnea se poate consuma.
La sfîrșit se adaugă în sos pătrunjel verde tocat.
Cartofi se fierb în coajă, se curăță și se taie felii groase se așază pe
un platou puțin adîncit spre interior.
Se stropesc cartofii cu sosul în care s-a făcut puiul, iar în mijlocul
platoului se pun bucățile de carne.
Se servește totul fierbinte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.