Pui Marengo



PUI MARENGO


Ingrediente

- 1 pui
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 250 g ciuperci
- usturoi
- 1 pahar de vin alb
- 1 franzelă mică
- 1 lingură de unt
- 4 roșii decojite


Mod de preparare

Se curăță puiul și se spală, apoi se taie bucăți care se prăjesc
în ulei încins.
Se scoate carnea pe o farfurie, iar în uleiul rămas se prăjesc
felii de franzelă tăiate subțiri.
Ciupercile se spală și se taie felii subțiri, se pun cu unt într-o
cratiță emailată și se lasă la foc mic un sfert de oră.
Cînd s-au înmuiat, se adaugă un pahar de vin alb, usturoi tăiat
felii subțiri și patru roșii decojite și tăiate felii.
Sosul obținut se fierbe pe foc mic o jumătate de oră, se sărează
după gust,  se mai clocotește zece minute și se ia de pe foc.
Bucățile de pui se așază pe un platou împreună cu măruntaiele
prăjite în ulei, se înconjoară cu felii de franzelă și se acoperă
cu sosul de ciuperci.
Mîncarea se servește fierbinte.
Se servesc bucăți de carne, felii de franzelă și sos de ciuperci în
cantități egale, fără altă garnitură.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.