Pui la Capac



PUI LA CAPAC


Ingrediente

- 1 pui mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- usturoi



Mod de preparare


Se curăță puiul, se golește de intestine și de măruntaie,
se spală și se taie în două, despicîndu-se cu lama unui
cuțit ascuțit.
Se sărează, eventual se piperează, apoi se unge cu ulei
sau cu unt și se așază pe un capac mai mare.
Capacul se pune deasupra unei oale pe jumătate umplută
cu apă, iar oala se introduce în cuptorul fierbinte și se
ține o oră.
Se întoarce friptura, se mai unge cu grăsime dacă este
nevoie, se potrivește de sare și se frige în continuare.
Friptura se servește cu garnitură de legume și salată de
sezon, stropită cu mujdei de usturoi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.